華山論劍

武術簡報 回討論區 兵器討論區 學功夫邊度好 網名登記 知識庫 意拳討論 吹水區 搜尋
回覆此文

舊 2005-05-17, 05:05 AM
tiller tiller is offline
普通人
註冊日期: Apr 2005
您的住址: 結他手
發 MSN 訊息給 tiller
大金鐘,小金鐘~

大金鐘,小金鐘,係點練嫁,
有無人知?

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-17, 03:40 PM
一口氣 一口氣 is offline
普通人
註冊日期: Mar 2005
您的住址: 藝術派
講話

金鐘都有分大細嫁咩?
即係pacific place果邊係大-.-?
過左灣仔咪金鐘囉.....=_=

講笑講笑

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-17, 04:28 PM
WTFGary WTFGary is offline
Canon 300D影相人
註冊日期: Aug 2003
您的住址: TKD,Muay Thai,Karate
Last week, I saw a book about this technique.

The cover is really funny! It looks like those books from Stephen Chow's "Kung Fu". I just couldn't stop laughing.

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 12:02 AM
謝遜 的頭像
謝遜 謝遜 is offline
普通人
註冊日期: Sep 2003
您的住址: 五禽戲
講話

[金鐘都有分大細嫁咩?即係pacific place果邊係大-.-?過左灣仔咪金鐘囉.....]=_=

金鐘是指北少林金鐘罩喎, 地下鐵不是地下有條鐵嘛?
(都是講笑)

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 12:32 AM
普通人
引用:
作者: 謝遜
[金鐘都有分大細嫁咩?即係pacific place果邊係大-.-?過左灣仔咪金鐘囉.....]=_=

金鐘是指北少林金鐘罩喎, 地下鐵不是地下有條鐵嘛?
(都是講笑)
我都估到一定會有人講笑嫁啦,
不過有無人真係識點練~

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 12:47 AM
謝遜 的頭像
謝遜 謝遜 is offline
普通人
註冊日期: Sep 2003
您的住址: 五禽戲
講話

有無人真係識點練?

當然有, 但會的人會在網上回答?

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 01:47 AM
東方不敗 東方不敗 is offline
普通人
註冊日期: Jul 2003
您的住址: 其實每次見你我也著迷
引用:
作者: tiller
大金鐘,小金鐘,係點練嫁,
有無人知?

乜你想學硬功咩???
haha
你睇係華山開topic 甘耐
有邊個人真係講到野比你聽ah ....
可能會出現一D人 講大咱金鐘氣功既 歷史故事你聽
好似識好多野甘 但到反覺乜都無學到 .......
華山大把人練中國功夫既人都係為欣賞 興趣而練
硬氣功里D 刻苦野 拒地唔識ga la ....
全華山得我一個 練氣硬功
我知大小金鐘係咩
係內功心法 有分動靜兩練 動練就係樁功配行氣動作 即係擺晒post屎甘練
靜練 就係打坐 意領氣... 大小 即係大周天 小周天
你知來做乜???

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 01:59 AM
畢索加 畢索加 is offline
團隊4號
您的住址: 念,百事能萬能膠
引用:
作者: 東方不敗
乜你想學硬功咩???
haha
我知大小金鐘係咩
係內功心法 有分動靜兩練 動練就係樁功配行氣動作 即係擺晒post屎甘練
你知來做乜???
o車,剩係你至識咩,我夠識咯,不過唔練之嘛,o拿,我就俾個跟我學過o既,示範你睇!睇o下同你練果D有無唔同!?
畢氏大金鐘示範

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 02:06 AM
普通人
贊成

引用:
作者: 畢索加
o車,剩係你至識咩,我夠識咯,不過唔練之嘛,o拿,我就俾個跟我學過o既,示範你睇!睇o下同你練果D有無唔同!?
]

.................................
真係強得無話可說
本座不得不甘拜下風
利害~!!

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 02:08 AM
普通人
引用:
乜你想學硬功咩???
haha
我知大小金鐘係咩
你知來做乜???
我上網睇到,
唔知係乜,
又好似好勁咁喎,
所以未有d興趣囉~

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 02:14 AM
普通人
引用:
作者: 畢索加
畢氏大金鐘示範
勁!!!- -
真係有眼福啦=0=

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 02:16 AM
普通人
引用:
作者: tiller
我上網睇到,
唔知係乜,
又好似好勁咁喎,
所以未有d興趣囉~

我知你更係諗到 金鐘罩le ??
大,小金鐘 同 金鐘罩係兩回事來ga ~~
練 金鐘罩硬功 要識大,小金鐘氣功
練大,小金鐘氣功 唔需要練金鐘罩硬功

回覆時引用這篇文章

舊 2005-05-18, 02:27 AM
普通人
引用:
我知你更係諗到 金鐘罩le ??
大,小金鐘 同 金鐘罩係兩回事來ga ~~
練 金鐘罩硬功 要識大,小金鐘氣功
練大,小金鐘氣功 唔需要練金鐘罩硬功
原來如此~
我仲以為金鐘罩=大小金鐘添-0-

回覆時引用這篇文章
回覆此文

主題工具
顯示模式 對此主題評分
對此主題評分: